måndag 17 oktober 2011

Ett steg i taget var det ja

Läkarbesöket idag resulterade i att jag fick en kur Tetralysal utskriven. Fick ett väldigt bra bemötande och behövde inte kämpa så mycket som jag trodde. Beskrev min situation och läkaren tittade på min hy. Han tvekade inte på att det rörde sig om akne och att jag behövde hjälp.

Tetralysal är en typ av antibiotika som tar död på bakterier i kroppen och på så sätt ska inflammationen i huden minska. Bipacksedeln innehåller ett antal biverkningar och det är lite saker att tänka på. Jag får inte ta tabletterna i samband med att jag ätit/druckit mjölkprodukter, jag får inte bli gravid då det kan skada fostret, eller vistas i sol/solarium under kuren eftersom det kan skada huden. Jag kan dessutom bli väldigt torr i huden.

Spännande att se om detta ger resultat! Jag fick en kur på tre månader men ska höra av mig till läkaren efter en månad för att kontrollera om det har hjälpt något. Om det inte har hjälpt så får jag en remiss till hudläkaren som kan skriva ut starkare grejer.

Nu håller jag tummarna!! :-)


2 kommentarer:

Malin sa...

Hej!
Jag har ätit några tetralyskurer när det har varit som värst och jag kombinerade det tillsammans med basiron (receptfritt på apoteket) och jag började se resultat på bara några dagar! :) Dock har jag nu blivit resistent mot tetralysalet så ska börja med roaccutan istället!

Jag fick inga som helst biverkningar, förutom torr hud som nog mest troligt berodde på basironen! Hoppas att det hjälper för dig och att du blir nöjd med resultatet!

ecjo sa...

Hej Malin,
Tack för din kommentar. Jag hoppas också att detta ska hjälpa mig. Jag har använt Basiron tidigare i livet... men man kanske ska testa att använda det nu samtidigt som Tetralysal...:-)

Ja jag har läst om många som blivit resistenta och många som menar att effekten av Tetralysal avtar när kuren är slut. Resultat: Aknen dyker upp igen. Men jag får väl se... Berätta gärna hur det går för dig med Roaccutan! Lycka till med kuren!