söndag 27 mars 2016

4 månader med Isotretinoin (Roaccutan)

Bara en månad kvar! Väldigt skönt för biverkningarna har varit riktigt jobbiga nu ett bra tag efter förra inlägget;

  • Riktigt tråkiga sprickor i mungiporna
  • Flossiga och blödande läppar
  • Sårig näsa som ger näsblod
  • Täppt och rinnig näsa vilket gör det svårt att andas ibland
  • Torreksem på händerna
  • Torra hudfläckar i ansiktet som lossnar
  • Röda torrfläckar runt mungiporna som gjort att jag liknat Jokern i Batman
  • Trötthet och stelhet i leder
  • Fnasig hårbotten

MEN jag kämpar på. Ser fram emot att få avsluta behandlingen och påbörja lite ärrbehandling igen. Har en telefontid med läkaren inbokad så jag kan få ställa lite frågor om slutskedet och tiden efter.

Jag kan också uppdatera om att jag överlevde en slingning av håret. Var rädd för att göra det under behandlingen med tanke på hur torr min hårbotten är. Men till sist tog fåfängan över och jag bokade en tid. Det gick bra men sved/brände en aning då min frisör lagt i nyanseringen på slutet. Men skalpen verkade inte ha tagit någon skada av det efteråt.

Något som räddat mig otroligt mycket nu är mandelolja! Min hud verkade inte längre reagera bra på den hudvårdsserie min läkare rekommenderat. Mandelolja blev då min lösning mot det röda fnas jag fick runt munnen. Har smörjt lite då och då varje dag. Blandade även en ansiktsrengöring på 1/3 ricinolja och 2/3 mandelolja. Verkar fungera bra hittills!


1 kommentar:

Matilda sa...

Hallå!
Tänkte lämna ett litet avtryck här, då jag är en frekvent läsare av din blogg. Eller ja, frekvent och frekvent, jag går in ofta i förhoppningen att det ska ha kommit in ett nytt inlägg, även fast jag förstått att du uppdaterar en gång i månaden, vilket jag för övrigt tycker är ett väldigt smart upplägg :) Jag är i samma ålder som du, haft akne i flera år och käkat Isotretinoin i snart en månad. Skriver också en blogg, dels för att "hjälpa" andra, men också för att själv kunna följa både framsteg och bakslag.

Och nu till en fråga: Jag har funderingar på att skriva ett blogginlägg där jag tipsar om andra bloggar jag läser, som skriver om Isotretinoin/Roacutan. Därför undrar jag om det känns okej för dig att jag länker till din blogg? Jag tycker verkligen att den är värd att läsa, då den är så strukturerad och inte surrar ut i en massa oegentligheter. Även att du skriver i realtid, då det finns så många bloggare som dessvärre redan avslutit sina kurer. Så hojta till om det känns okej? Likaså om du inte vill att jag länkar, vilket givetvis är helt okej det också :)

Ha en fin helg! / Matilda