torsdag 5 januari 2012

Lite tankar om en flytt

Jag flyttar om en månad, vilket innebär att en massa tunga lådor ska packas. Varje gång jag flyttar inser jag hur mycket saker jag äger. Önskar att jag inte ägde så mycket. Materiella ting gör mig verkligen inte lyckligare. Saker binder  fast dig och gör din ryggsäck tyngre.
Varje gång jag flyttar så passar jag på att rensa ut en massa saker. Saker jag kan ge bort eller sälja vidare.  Slänger även en massa papper. Hur kan man samla  på sig så mycket onödiga papper?? Har slängt flera kilon.

Har slängt många gamla almanackor nu som jag haft mycket svårt att skiljas från förut. Varför, kan man undra. Jag låste mig väldigt lätt kvar i gammalt och tyckte om att titta tillbaka. Men till vilken nytta? Jag tror inte det är hälsosamt att titta tillbaka i tiden för mycket. Det blir så lätt att låsa fast sig. Så skapar jag väldigt lätt ångest. Om jag blir kvar i det förflutna för mycket så blir det svårare att leva och uppskatta nuet.

Igår tittade jag igenom gamla foton. Foton är fint och det har jag alltid tyckt om. Men vad är det egentligen för bra med det? Jag har ju mina minnen ändå.

Så här här tänkte jag absolut inte förr.

Jag uppskattar nuet, och det är nog det du måste göra för att kunna leva i det!


Leave the past behind, just walk away
When it's over, and the heart break
And the cracks begin to show

2 kommentarer:

Korven sa...

Håller med dig fullständigt... fattar inte hur man samlar på sig. Ändå rensar jag mkt då och då. Men foton är ngt jag alltid kommer spara på för det är inte alltid som huvet räcker till för att minnas allt man vill minnas. Då kan ett foto göra så att man minns. Och många minnen gör mig glad iaf... när jag sitter skruttig på hemmet sen och minns knappt vad jag heter har jag iaf mina foton :-D... så jag inte glömmer bort att jag faktiskt haft barn eller något sånt.. haha

ecjo sa...

Haha. Bra Korven!
Jo jag har många bra foton... men en hel del foton behöver jag inte har kvar i mitt liv... :-)