lördag 14 maj 2016

2,5 veckor efter Isotretinoin (Roaccutan)

Något jag saknar när jag googlar efter Isotretinoin-information är vad som händer när kuren är avslutad. Jag har letat mycket efter hur snabbt huden återställer sig från att var snustorr och hur hållbart resultatet blir. Därför känns det extra viktigt för mig att uppdatera min egen blogg om hur det går för mig efter nu avslutad kur.

Det har nu gått ca 2,5 veckor sedan jag tog mina sista tabletter. Vid den tidpunkten var min hud väldigt skör och läpparna gick ständigt sönder. Jag hade väldiga besvär med sprickor i mungiporna som inte ville läka. Kroppen kändes också väldigt sliten och trött. Något jag märkte efter bara en vecka utan tabletterna var att huden i ansiktet slutade flossa. Läpparna var inte längre i lika stort behov av återfuktning under dagarna. Mina sprickor i mungiporna läkte ihop väldigt snabbt.

Jag känner också nu efter ännu en vecka att kroppen börjar bli sig lik. Min näsa rinner inte längre och tröttheten har avtagit. Min hårbotten flossar inte lika mycket nu. Jag har en del torrfläckar kvar på ryggen, armarna och benen men jag smörjer så gott jag kan med en fet kräm från Decubal. Solen har ju varit framme ganska mycket på senaste tiden, men jag försöker hålla mig undan eftersom min hud antagligen är väldig tunn och känslig för närvarande.

Det känns helt fantastiskt att huden blivit så pass bra efter så kort tid utan tabletter. Inga finnar har heller dykt upp.


Återkommer med mer update inom kort!





2 kommentarer:

Matilda sa...

TACK för att du fortsätter blogga även efter kuren! Som du skriver så finns det ett stort behov av bloggar som behandlar just detta ämnet, om inte för oss som redan är inne i en kur så i synnerhet för alla dom som överväger att börja en kur. Skit-bra helt enkelt :) Kommer gladeligen fortsätta följa! Och till sist, vilket fantastiskt resultat du fått! Stort grattis till dig :D

ecjo sa...

Tack för de fina orden Matilda! :D