"Din blogg har blivit värsta matbloggen" - Sagt av en vän i helgen. Haha.
Kanske stämmer? Men jag fyller ju bloggen med sånt jag mår bra av och mat är ju en sån sak ;-D!
Är äntligen hemma efter en fin helg hos familjen. Tillbaka till rutinerna!
I torsdags och fredags bakade jag cupcakes som jag tog med mig hem och bjöd folk på. Om du fick en sån här trevlig cupcake så betyder du mycket för mig! Tyvärr så fick inte alla smaka...men jag har lovat att baka fler gånger.
Detta är ABSOLUT INTE LCHF... om någon tror det! Haha.
Lovade även att dela med mig av receptet så....
Muffins (12-15 st beroende på formarnas storlek)
125 g mörk choklad
113 g osaltat smör
250 g strösocker
1 tsk vaniljessens
3 ägg
105 g mjöl (OMG jag glömde detta i mina, men goda blev de ändå!! Skyller på receptbeskrivningen jag fick ;-) )
1/4 salt
Att göra
Sätt ugenen på 170 grader. Smält smöret med den hackade chokladen över vattenbad. Rör så det blir blankt och smälter ihop fint. Låt svalna något. Blanda socker, salt och vaniljessens. Rör sedan ihop sockerblandningen med chokladen. Här nånstans ska väl mjölet i :-). Blanda i ett ägg i taget och rör noga så de blandas ut ordentligt. Smeten ska inte bli luftig utan vara ganska tung och tjock. Häll upp i formar och sätt plåten i mitten av ugnen i ca 20 min. Muffinen ska vara torra på ytan och kletiga inuti.
Jag vet att måtten är lite udda, men det var så jag fick dem, och det var så jag lagade dem. Det underlättade att använda hushållsvågen!
Frosting
1 3/4 dl strösocker
2 äggvitor
Att göra
Häll sockret och äggvitorna i en skål som du placerar över en kastrull med sjudande vatten.
Vispa hela tiden med elvisp i minst 5 minuter, tills blandningen är tjock.
5 kommentarer:
105 gram vad?
OMG, mjöl för fasiken... Suck...
Jag undrade detsamma när jag läste det igår, haha.
Men rätt tufft att dom blev goda ändå, utan mjölet! :P
1/4 salt vadå? ;)
Suck på mig :-)... Tsk ska det vara!
Skicka en kommentar