tisdag 27 december 2011

Täckning av röda aknemärken

Mitt problem, förutom aknen, är täckningen av den samt täckningen av de röda märkena som blir kvar efteråt. Jag tycker själv det är svårt att hitta tips på hur jag kan täcka över eller behandla märkena så jag tänkte dela med mig av hur jag brukar göra. Dela gärna med dig av dina egna tips! Jag behöver alla tips jag kan få.

När jag talar om röda märken efter aknen så är det sådana här märken jag menar


Till vardags brukar jag endast använda Exuviance foundation, eftersom Exuviance produkter är bra för känslig aknehud. Den täpper inte igen porer, men täcker ändå hyfsat bra. 

Om det är fest och jag vill täcka så bra som möjligt brukar jag börja med att smörja in huden med brun-utan-sol. Det gör jag eftersom huden får en mörkare nyans och då syns de röda märkena lite mindre (kan ju inte sola solarium när jag äter Tetralysal). Det blir en bra grund för resten av täckningen. Här får man passa sig eftersom det finns många feta brun-utan-sol som kan täppa igen och göra aknen ännu värre. Jag har börjat med Rosenseriens, och tycker det funkar bra. 
Nästa steg blir att täcka de röda märkena med den gula färgen från en tre-stegs concealer. Just nu har jag en från Make-up store men det finns nog billigare. Ska titta efter det nästa gång jag köper.

Efter det så täcker jag med min Exuviance-foundation. Jag duttar på den istället för att smörja in den, på de ställena som jag har märken. Då täcks det bättre. 

Resultatet blir ett hyffsat täckt ansikte där märkena inte är så tydliga. När det gäller behandlingen av aknen och märkena så går jag som sagt på en Tetralysal-kur. Jag använder produkter från Exuviance och Rosenserien för rengöring av ansiktet. Exuviance produkter innehåller syra som påskyndar hudens cellförnyelse och många av Rosenseriens produkter innehåller aloevera, som jag har läst kan påskynda blekningen av röda märken. Om kvällarna duttar jag på Basrion gel på områden som har finnar. Det brukar torka ut ganska bra. Jag försöker även att inte sminka mig varje dag och har jag en extra jobbig period lägger jag en lugnande mask från Exuviance som heter Rejuvenating treatment masque. Den brukar kunna lugna huden för ett tag. 

Som sagt; Hör gärna av dig om du har några tips eller åsikter i detta. Mottar allt med öppna armar!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Vad fint att du skriver om hud! Mitt största problem i livet. Lider av acne och det är sååå tidsförödande. Har gått på tetralysal i 1 år nu. Tänkte fråga dig om du använder exuviance rengöring samtidigt som du går på tetralysal? Är intresserad av detta men vet inte om man får kombinera...? Just nu använder jag endast Clinique produ

Anonym sa...

Hej,

Vad fint att du skriver om hud! Mitt största problem i livet. Lider av acne och det är sååå tidsförödande. Har gått på tetralysal i 1 år nu. Tänkte fråga dig om du använder exuviance rengöring samtidigt som du går på tetralysal? Är intresserad av detta men vet inte om man får kombinera...? Just nu använder jag endast Clinique produ

ecjo sa...

Hej,
Va kul att du hittade hit! Ja det är något som kan ta upp största delen av ens liv om man inte passar sig. Jag förstår recis vad du menar!
Hur tycker du att Tetralysalen fungerar för dig? Det har snart gått ett halvår av min första kur. Jag antar att du syftar på att huden kan bli extra känslig under en Tetralysal-kur. Har använt Exuviance produkter under hela kuren och det har inte varit några problem för mig. Är du nöjd med Cliniques produkter?

Anonym sa...

Hej! Vad kul att du svarade. Jag har ätit Tetralysal 300 mg om dagen som sagt i snart ett år. Det fungerar bra. Det är dock ingen mirakelkur. Jag får ändå små finnar några gånger fast inte sådana finnar som tidigare utan mer märken. Testade att sänka kuren till 150 mg per dag men det gick åt skogen. Utbrott utan dess like så det var tillbaks till 300 mg igen. Cliniques produkter är fantastiska! Min hud lever igen. Det hjälper massor. Jag är dock så nyfiken om Exuviance kunde ge mif den sista kicken och kanske även slippa märkena som dyker upp då och då. Vad har du för erfarenheter av exuviance? Har du använt dett länge?Jag ringde till en av deras anläggningar idag och fick tid för gratis analys. Hon sade att om min hud möjligtvis verkar stark kan jag testa produkterna trots att jag är på Tetralysal. Var köper du dina produkter? Talat med hudterapeut om att kombinera? 100 frågor nu...förlåt! Det är bara så kul när man hittar någon som lever med samma sjuka hudtankar. Det tar verkligen upp ens tid!

ecjo sa...

Aha. Bara 150 mg om dagen, låter ju lite. Jag började med 300 mg om dagen för att sedan gå upp till 600 mg under en period. Är nu nere på 300 mg om dagen. Ät jättenlöd med resultatet. Nu är det ju ”bara” de där nedrans märkena kvar! Har du ätit i omgångar, med ett halvår i taget?

Jag använde Exuviance redan innan jag började med Tetralysal. Det var min hudterapeut (som jag köper Exuviance av) som tyckte det var dags för mig att uppsöka läkare för min hud. Är så tacksam för att jag sedan gjorde det! Hon ”känner” ju min hud ganska bra och såg det inte som något problem att komibnera. Låter ju som en vettig idé att gå på konsultation/analys, som du ska göra!

När jag började med Exuviance rengöringsprodukter (långt före Tetralysal-kuren) så blev jag väldigt torr i huden, men efter en tid lugnade det ner sig.Det är ju på grund av cellförnyelsen så jag ser det bara som positivt. Kan bli så där torrt ibland om jag gör uppehåll från Exuviance och sedan börjar igen.

Får tänka tillbaka lite nu, men jag blev ganska torr i början av min Tetralysal-kur. Kan dock ha berott Tetralysalen i sig, Basrion eller kombinationen av de båda. Varvade lite med Rosenserien under den tiden , om jag inte minns fel.

Är lite nyfiken på Clinique!

Maila gärna mig på ecjo@live.se om du vill snacka vidare!

Tycker också det är skönt att hitta folk med ”akne-erfarenheter" :-)